De nr.1 website over de hond: honden rassen, internationaal nieuws, honden fokkers en duizenden foto's.
INFO Leden afdeling:   LOG IN OPTIES LOG UIT & WIE IS WIE

Deze website is het 'gezicht' van de World Dog Press Association.
Tijd om deze organisatie even aan u voor te stellen.

Er bestond al jarenlang een behoefte aan een gecentraliseerde organisatie om het hele persgebeuren bij evenementen in goed banen te leiden. Dit kwam vooral tot uiting bij de heel grote evenenten, maar ook op kleinere schaal was een dergelijk initiatief welkom. Na maanden van voorbereidend werk ging de World Dog Press Association op 1 juli 2002 van start, met als belangrijkste doelstelling een centraal aanspreekpunt te worden voor iedereen werkzaam in de honden verslaggeving. Na amper 6 maanden genoot de organisatie reeds internationale bekendheid ťn erkenning, wat resulteerde in een hechte samenwerking met heel wat organisatoren van hondenshows. Het beoogde resultaat: samenwerken om een efficiŽntere vorm van journalistiek mogelijk te maken en de organisatoren een aantal taken te helpen vereenvoudigen. Het was duidelijk dat alle betrokken partijen hier baat bij hadden.

Daarnaast wil de organisatie er ook naar streven de werkgevers van haar leden (de uitgevers) vooruit te helpen. Door een algemene tendens naar globalisering dringen zich nieuwe behoeftes op, waarin het internet een belangrijke rol kan spelen. Terwijl een ruim aanbod aan nieuws en foto's voor elke uitgever belangrijker wordt, blijkt internationale verslaggeving is niet altijd evident. Door middel van deze website werden een aantal revolutionaire mogelijkheden gerealiseerd die tot voor kort nog ondenkbaar waren. Onze reporters, steeds vaker vergezeld van moderne digitale apparatuur, kunnen deze website vrijblijvend gebruiken om hun diensten ter beschikking te stellen van uitgevers, en dit wereldwijd. Zo kunnen zij door uitgevers eenvoudig gevonden en gecontacteerd worden voor opdrachten, of kunnen zij hun werk eenvoudig aanbieden voor publicatie.

Het systeem werkt als volgt: een reporter die zijn of haar werk wil aanbieden, publiceert via een speciaal hiervoor ontworpen software-pakket nieuws en foto's op de website. Hierbij bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid bepaalde foto's publiekelijk af te schermen. Op die manier zijn die foto's enkel zichtbaar voor uitgevers en wordt hen een zekere mate van exclusiviteit gegarandeerd. De foto's die niet zijn afgeschermd, kunnen dan weer te koop aangeboden worden aan het publiek. Iedereen heeft immers graag een foto van zijn of haar hond die een podiumplaats wist te veroveren. Zo kunnen we niet alleen uitgevers gelukkig maken, maar ook particulieren die eindelijk op eenvoudige wijze foto's kunnen bestellen van hun winnaars.


Om te vernemen hoe u hieraan kan deelnemen, of voor bijkomende inlichten, gelieve ons te contacteren op volgend e-mail adres:  worlddogpress@123dog.net


English Francais